Kan WordPress bruges til en webshop?
Forleden spurgte jeg efter input og spørgsmål på Facebook, angående WordPress. Jeg vil nemlig skrive en lille serie omkring dette system, som er et af de mest brugte i verden. Spørgsmålet i denne omgang går på, om WordPress er egnet som webshop.
Lad mig starte med det korte svar: Ja – du kan sagtens lave en webshop med WordPress. Der er dog et par men’er, og nogle ting der skal til inden det kan lade sig gøre.
Plugins er nødvendige
Vil du lave en webshop i WordPress, så er det nødvendigt med diverse plugin. Selv har jeg qua mit arbejde, brugt en hel del tid med WooCommerce, som jeg synes spiller rigtig godt. WooCommerce er i dag så stort, at du kan få plugins til det – altså plugins til et plugin. Der findes også andre udbydere, men jeg synes ikke de har kunne holde den høje standard som WooCommerce gør.
WooCommerce er rigtig nemt at gå til – ligesom WordPress, og det er den største force. Overordnet set giver det god mening, ligesom WordPress selv. Der findes kategorier, og underkategorier samt produkter. Der er et hav af indstillinger du kan rode med hvis du har lyst, men det fungerer ud af boksen (når du lige sætter en betalingsgateway som f.eks. QuickPay op) og findes i øvrigt på dansk. Samtidig kan du bruge WooCommerce til lagerstyring, styring af fragtpriser og endda basal statistik (jeg vil nu stadig anbefale integration af Google Analytics).
Endnu en af de store forcer ved WordPress og WooCommerce er, at det er meget nemt at gå til mht. SEO. Med et plugin som f.eks. WordPress SEO by Yoast, kan du nemt angive title tags på både kategorier og varer, og det er også nemt at skrive tekster til.
Hvad kan WordPress og WooCommerce ikke?
I princippet kan du have så mange varer og kategorier som du har lyst til. Min erfaring siger dog at WordPress med WooCommerce egner sig bedst til mindre shops. Har du flere tusinde varer, så bør du overveje om du skal have et “fuldblods”-shopsystem, som er bygget til at være en shop, og som kan opskaleres. Det er muligt at integrere diverse lagerstyrings- og økonomisystemer med WooCommerce som f.eks. Axapta/Navision o.l., men er man oppe i en størrelse shop hvor dette er nødvendigt, ville jeg nok hellere vælge et fuldblods shopsystem.
Konklusion
- WordPress med Woocommerce er et super godt bud på en niche-webshop, eller tilsvarende shop med et let udvalg.
- Det er nemt at gå til, og virker stort set ud af boksen.
- Kan blive lidt for komplekst hvis der er rigtig mange varer og kategorier.
Hvad er dine erfaringer med WordPress som webshop?
Hej Dennis
Tak for et fint blog indlæg. Har just lavet en webshop i WordPress med Woocommerce det virker rigtigt godt. Skal dog have lavet en del SEO samt redigeret nogle billeder. Som du skriver er det en rigtig god løsning for niche webshop.
Hej Cher
Det er altid dejligt at få bekræftet. WordPress/WooCommerce har sine begræsninger, men når det passer til shoppen, så er det rigtig dejligt at arbejde i.
Al held og lykke med shoppen herfra.
Hej Dennis.
Flot indlæg, men der er faktisk en ting jeg er uenig med og synes der mangler lidt.
Jeg har selv udviklet en WooCommerce baseret webshop som havde over 6000 produkter.
Opskalering, hastighed og lagerplads er helt afhængig af SERVEREN.
Du kan sagtens have de “rigtige” webshops som Magento eller Prestashop og hvis man bruger markedets billigste server udbyder, så vil det sejle.
Og selvfølgelig kræver det, at man skal holde plugin tallet mellem 10-15 i WooCoommerce. Det kan hurtig gå galt, da de fleste plugins skal spille sammen med WooCommerce.
God server og caching vil resultere topklasse webshop med WooCommerce 🙂
Hej Zubeyr
Du har helt ret. Meget er også sket siden jeg skrev dette indlæg. Jeg er helt enig i at hosting har rigtig meget at sige, og at WooCommerce er blevet bedre siden indlægget.
Men regner jeg med at skulle skalere til mange tusinde varer, ville jeg alligevel tænke over om WooCommerce ville være den rigtige løsning for mig. Her tænker jeg også på ordreflow, integration til økonomisystem osv.
Det er ikke altid et spørgsmål om det kan lade sig gøre – for det kan det – men også om det passer til det setup man ønsker 🙂